Gå tilbage

Opskrift

Æggesnaps kold og varm

Varm er god hvis man ikke har past. Æggeblommer, dog er der et biprodukt i 4 æggehvider.
Til forskellige retter vil det også være en god ide at tilføje smagsgiveren nu fx. Vanilje eller kanel.
Nogle ingredienser vil dog få æggesnapsen til at kollapse igen f.eks. kakao og chokolade.

Fremgangsmåde

Varm æggesnaps

Ingredienserne blandes sammen i en gryde og piskes godt sammen under langsom opvarmning.
Stop helst inden 88 grader celcius, ved højere temperaturer begynder æggeblommerne at koagulere.
Den varme masse hældes nu hurtig over i en skål og piskes til en skum ved høj hastighed i cirka 10-15 min.
Når den er skummet op til en tyk blød skum, er den klar til at blive vendt i retten.

Kold æggesnaps (den nemme)

Hæld ingredienserne i en gryde og pisk til en skum.
Når den er skummet op til en tyk blød skum, er den klar til at blive vendt i retten.

Du kan bruge æggehvider til f.eks. en æggehvideomelet, kyskager eller fugleredder.

Ingredienser

Varm æggesnaps

Vandml
Æggeblommerg
Sukkerg

Kold æggesnaps (nemt)

Pasteuriserede æggeblommerg
Sukkerg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *