Gå tilbage

Opskrift

Flødeis i ismaskine

Min grundopskrift på is i ismaskinen, den er lavet efter at jeg kan bruge en hel pakke pasteuriserede æggeblommer, så jeg ikke har dem liggende i køleskabet bagefter. Men eftersom at ismassen opvarmes til over pasteuriseringstemperatur, kan almindelige æg også bruges. Det gør jeg typisk hvis jeg skal lave ekstra store portioner til fester og lign. Æggehviderne kan f.eks. bruges til en omelet/æggekage, kyskager, fugleredder, marengstopping på kager eller en bagt alaska med din hjemmelavede flødeis 😍

Fremgangsmåde

Bring mælk og fløde i kog i en stor gryde. Brug din største gryde ved 2 portioner. 

Pisk æggeblommer og sukker til det er luftigt skum.

Hæld forsøgt lidt af mælkeblandingen under omrøring i æggesnapsen. Forsæt til ca. halvdelen er inkorporeret. Hæld derefter hele herligheden tilbage i gryden. Varm det hele op under omrøring til 82 grader.  

Portioner efter kapaciteten på din ismaskine og smag til med lige hvad du ønsker. 🙂

Krydderier som fx. vanilje skal i mælken under opkogningen. 

Kakao og chokolade for ismassen til at kollapse, vendt derfor med at tilsætte det til ismassen har kørt lidt i maskinen, og er begyndt at fryse.

Ingredienser

Grundmasse

L is
SødmælkL
FlødeL
Sukkerg
Æggeblommer
husblasblade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *