Del
Rør salten ud i en skål med en skvis vand og stil det til siden.
I en anden skål røres det resterende vand sammen med surdejen.
Tilsæt melet lidt ad gangen.
Lad dejen hvile i 30 min.
Tilsæt saltvandet og ælt dejen i 15 min. Ved mellem hastighed.
Del dejen op i det ønskede antal.
Stræk, fold og form dejen så den passer med hæveformen, lad den hvile 10 min og gentag 2-3 gange til overfladen virker stram og glat.
Brug gerne lidt mel på bordet.
Læg et viskestykke i hæveformen, drys med rigeligt mel (brug en sigte til at drysse med) Læg dejen ned i viskestykke med toppen i bunden af formen. Luk hæveformen til med resten af viskestykket.
Sæt dejen på køl og lad den hvile til dagen efter. Min. 12 timer, max. 48 timer.
Varm ovn og bagesten op til 250 grader.
I bunden af ovnen skal du iøvrigt placere en bradepande til vand damp.
Vend brødet ud på et stykke bagepapir, gerne oven på en bagespade (pizzaspade). Og børst det overskydende mel af.
Med en skarp kniv skærer du et par striber langs brødet, her kan du evt. Også være kreativ og skære nogle flotte mønstrer.
Flyt brødet ind på bagestenen hurtigt og sikkert. Og smid en håndfuld isterninger eller 1 dl. vand i bradepanden i bunden af ovnen. Skru varmen ned til 200 grader.
Bag brødet i 40-50 min. Til brødet er smukt gyldenbrunt og lyder hult når du banker i bunden af det.
Lad brødet køle af inden servering.
Brug altid økologisk mel til surdejsbrød
Find din næste ret her