Gå tilbage

Opskrift

Ølkage

Fremgangsmåde

Ovnen forvarmes på 180 grader celcius.

Bland kanel, muskat, natron og salt indtil at alle klumper er rørt ud. 

Rør det sammen i en stor skål med mel og farin. Når blandingen har en ens konsistens rører øllet godt i.

Hele kagedejen hældes i en rugbrøds form smurt med rigeligt smør. Brug evt. Bagepapir i stedet for smør.

Kagen bages i 45 min. Test bagningen med en strikkepind i midten inden den tages ud. 

Serveres lun, skåret i tykke skiver med tandsmør. 

Nyd den imens den stadig er lun, med et godt lag smør på.

Ingredienser

Kagedej

Hvedemelg
Brun faring
Stødt kanelspsk.
Stødt ingefærtsk..
Stødt nellikertsk..
Muskatnødtsk..
Natrontsk.
Hvidtøl/nisseølml
Salttsk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *