Gå tilbage

Opskrift

Pizzadej

Fremgangsmåde

Dag 1

Rør vand, surdej, salt, olie og gær sammen.
Bland melet i lidt efter lidt.
Æltes i 10-15 min ved medium hastighed, husk at lave en glutentest.
Hæves i min. 24 i køleskab

Dag 2

Tag dejen ud af køleskabet og lad den komme op til stuetemperatur i en times tid.

Ovnen forvarmes til 250-300 °C med en bagesten placeret på en rist på midterste rille i ovnen, og vent til 15 min. Efter ovnen er varmet op, så sikre du dig at bagestenen også har nået den ønskede temperatur.

Slå dejen ned, ælt den igennem et par gangen og form dejen flad og rund.
Flyt forsigtigt dejen til en bagespade, husk rigeligt med mel på undersigen/eller brug bagepapir.

Anret pizzaen og flydt den hurtigst muligt ind på bagestenen.
Bages i ca. 5-10 min, hold øje med den, det kan gå hurtigt.

Lad pizzaen hvile halvdelen af bagetiden inden serveringen.

Hold igen med mængden af topping, en god pizza indeholder få med gode råvarer.

Ingredienser

Dej

Hvedemelg
Surdejg
vandml
Saltg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *