Gå tilbage

Opskrift

Soft kerne rugbrød

Fremgangsmåde

Kerner og vand bringes i kog i en gryde og simre i 5 min.

Rør surdejen i vandet og tilsæt dernæst melet lidt ad gangen. Når alt melet er blandet i dejen skal dejen hvile 30 min.

Opløs salten og honningen i lidt vand og ælt det i dejen.

Dejen skal æltes i 5-10 min, bare en i skål og med de bare næver.

Smør en rugbrøds form med smør. Slå dejen ned og fordel den jævnt i formen. Hæves tildækket yderligere i køleskabet til dagen efter (min 12 timer)

Tænd ovnen på 200 gr. varmluft.

Placer brødet i midten af ovnen og smid en håndfuld isterninger i en metalpakke i bunden af ovnen. Bages i 45-55 min.

Bagetiden varigheder meget efter ovn, og variation i temperaturen i ovnen. Så brug et termometer, brødet skal have en kernetemperatur på 98 gr. Når det er færdigt.

Afkøl brødet på en rist i 20-30 min, pak brødet i en pose mens det stadig er lun. Men lad brødet køle helt af inden at der bliver skåret skiver af det.

Husk at gemme endeskiven og pak den sammen med rugbrødet på den åbnede ende, det bevarer fugtigheden.

Brødet kan holde sig cirka 4 dage

Skulle det utænkelige ske og hele rugbrødet ikke bliver spist, så brug resterne til toast eller øllebrød.

Ingredienser

Dej

Vandml
Surdejg
Rugmelg
Hvedemelg
Brændt maltmelspsk.
Saltg

Soft kerner

Kernerg
Vandml

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *